Posts

Showing posts from August, 2015

Under the Windmills - Eco Meadows By Eco World

Image
Last week saya berkesempatan menerjah Under the Windmills di Simpang Ampat, Pulau Pinang.

Sebenarnya Eco Meadows membuat replika kincir angin, lembu, kambing biri-biri dan banyak lagi replika-replika yang unik adalah untuk menarik pengunjung datang ke Sales Office Eco Medows dan melihat sendiri plan pembangunan yang akan di bangunkan. Bagi saya sangat-sangat menarik dan plan marketing sangat-sangat bijak. 





Sedikit info mengenai Eco Meadows

Eco Meadows , sebuah pembangunan bandar yang akan di bangunkan oleh EcoWorld , yang terletak di kawasan seluas 75.7 - arce di Simpang Ampat , Pulau Pinang. Sebuah bandar berpagar dan berpengawal untuk dibangunkan dalam dua fasa dalam tempoh 6 tahun.

Fasa awal Eco Meadows terdiri daripada 375 unit rumah teres 2 tingkat dan sebuah rumah kelab penduduk 2 tingkat. Lebih banyak unit kediaman dan komersial juga akan dibina dalam fasa masa depan.


Jadi sesiapa yang berminat boleh la datang sendiri ke Sales Office ye

Laman web rasmi







 Tetapi di nasihatkan siapa yang…

Aktiviti Jom Raikan Wanita

Image
Last week pihak rukun tetangga kawasan rumah  menganjurkan aktiviti bersama kaum ibu-ibu dan anak-anak. Ni 1st aktiviti yang saya join sejak stay kat sini. Hopefully dengan join aktiviti camni dapatlah eratkan hubungan antara satu sama lain..yela dah duduk satu bumbungkan. Dengan siapa lagi kita nak minta tolong klau apa-apa.

Antara aktiviti pada hari tu ialah tazkirah bersama ustazah, bertandingan mewarna untuk kanak-kanak , kelas gubahan bunga dan makan tengahari portluck. ( saya bawak buah tembikai)

Mula-mula memang excited nak bawak Harith join aktiviti mewarna, tapi sayang dia tak berapa sihat. But still, saya bawak jugak dia join sebab memang dia tak mau dok rumah. Asyik nak nangis ja. So ini lah hasilnya. Layan kn je hehe













Anyway we still enjoy on the day ! 

Review Lacte Solo Breastpump

Image
Sebenarnya dah setahun guna Spectra M1 , No problem at all. Sangat selesa, compact, sesuai untuk travel sebab ada built-in battery. Tapi sejak kebelakangan ni selalu motor pam tak berapa kuat suction. So terpaksa cari alternative lain untuk pam sebab saya selalu pam ketika lunch di ofis dan ketika drive pergi dan balik kerja.

Survey punya servey, Atlast buat keputusan untuk beli Lacté Solo Electric Breastpump. Sebab budget dalam RM200 dan plan untuk beli online, survey-survey cari yang paling murah dan yang paling penting ada warranty . Atlast saya beli di Mothers First Choice  dengan harga RM199 termasuk kos penghantaran.



Antara special features Lacté Solo Electric Breastpump


Unique Soft Breast Shield design, reacting to the pumping rhythm which mimic baby’s suckling, for maximum comfort and stimulation.Closed System with Anti-backflow.2 Phase Expression- Stimulation Phase & Expression Phase.5 Steps Suction Control.Easy to read LED indicator.Compact and light weight for maximum por…

Iklan Billboard Yang Kreatif

Image
Seorang designer mestilah mempunyai idea-idea baru yang boleh buatkan pelanggan tertarik untuk membeli sesuatu produk atau berminat untuk mnyertai sesuatu kempen.


Berikut ialah antara idea-idea baru yang kreatif !










Credit to Source














New Arrival H&M Kids Malaysia : All below RM100 !

Image
New slot on my blog ! yey ! It's Special review by me, also my favorite in some of new arrival in H&M stores Malaysia. As a mom for new toddler of 1 year boy, I think dalam banyak-banyak pilihan cloth and accecories yang murah, kualiti & style boleh didapati di H&M ! Semua below RM100 . Sangat-sangat affordable!


Source

Untuk tengok lebih banyak pilihan sebelum ke store H&M terdekat, boleh la window shopping dulu di
http://www.hm.com/my/H&M Malaysia

BreastFeeding : Tips Mengekalkan Kuantiti Susu Semasa Sesi Pam Dan Semasa Menyusu Direct Ketika Datang Bulan / Haid

Image
Alhamdulillah anak saya bulan ni genap setahun sebulan and yes ! saya masih menyusu. Mungkin ada yang berpendapat dah setahun tak perlu lagi sebab dah besar tapi pendapat saya, Insyaallah saya akan cuba untuk mencapai target saya iaitu sehingga 2 tahun, Insyaallah. Selagi ada rezki :)

I'm a working mom, so bukanlah sepanjang masa dapat direct feeding, ketika di ofis saya akan pam, dan ketika di rumah saya akan direct feeding. Jadi sepanjang pengalaman sepanjang setahun saya ketika datang bulan/ haid kuantiti susu ketika sesi pam berkurangan. Tetapi saya ada try untuk test and error aktiviti-aktiviti yang boleh mengurangkan dan mengekalkan kuantiti susu yang boleh saya kongsikan.
1. Elakkan minum ais. 

Saya dapati minum air ais sangat lah mengurangkan kuantiti susu secara mendadak.

2. Minum air suam/ panas

Sebolehnya minum lebih dari biasa bagi mengganti cecair yang hilang dalam badan. Dan     minum air panas / suam sangat lah membantu untuk mengekalkan kuantiti susu

3. Makanan Berkhasia…

Happy 1 year 1 month, son !

Image
The most beautiful sound i've ever heard is your giggles.
The most fragrance perfume i've ever smell is all your little body.
Happy 1 year 1 month my little soulmate :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...