Posts

Showing posts from July, 2015

Vision Park, Bandar Bertam Perdana, Kepala Batas, Pulau Pinang

Image
Salam semua !!
Happy monday!

Hows weekend? Bagi yang bekerja, Selalunya weekendla masa untuk release stress kan? Bagi yang ada anak plak mesti plan untuk spend time betul-betul dengan anak. Atleast bawak keluar rumah even kalau playground kat rumah pn jadila. hehe ok kali ni nak share satu tempat yang best dan boleh spend quality time dengan family, nak habiskan masa untuk diri sendiri pn boleh.

Vision Park, Bandar Bertam Perdana, Kepala Batas, Pulau Pinang, bersebelahan dengan Masjid Abdullah Fahim, Kepala Batas.

Tempat ni amat-amat sesuai untuk jogging, beriadah, alat senaman ringan pn ada di sediakan. Yang nak main roller blade dan berbasikal pn boleh sebab memang ada track khas.

Sebenarnya niat nak pergi tempat ni sebab sangat teringin nak naik angsa yang atas air tu . ala.. yang boleh kayuh kayuh macam kat Taman Tasik Taiping tu.. ha. siapa yang kat Penang dah tak payah pergi jauh jauh . Dalam Penang pn dah ada.
Excited la nak naik, sampai-sampai memang tengok ada orang tengah naik. Ta…

Words of The Day

Ketika terasa rendah diri, tidak sempurna, terasa mengalami kesulitan dalam kehidupan, 
tidak semewah orang sekeliling, janganlah merasa sedih dan kecewa.
Cuba lihat ramai lagi yang lebih daif dan menyedihkan. 
Ambil iktibar sebagai motivasi diri dan bersyukur kepada Yang Maha Esa

#notetomyself

Satu tahun !

Image
Macam tak percaya my baby dah satu tahun! Sangat pantas masa berlalu. So far for his birthday celebration on buka puasa with close family and yeah my mom buat kan chocolate cheese cake espeacially for birthday boy ! tapi birthday boy tak boleh makan ye. ( remember no sugar & salt for 2 years & below baby ) . Fruit cake tu tak sempat buat hehe but Insyaallah will definitely try it!



First Year Ever Birthday !

Image
Bismillah.

Hello . Hi semua. Been awhile. aaaaaaawwhille** I didn't do writing! Really miss those moment ! I will update a bit by bit hows my life so far. I make my mind to continue writing coz I have lots of things that I want to share ! so stay tune !! :) :)

Alhamdulillah my son celebrating 1st year ever his birthday ! Sangat2 teruja dan happy but in same time today my working day, So kena lah really concentrate keja time working hours. But in same time yes in my deep deep deep heart I felt very very happy & sangat2 bersyukur Allah pinjam kan dah setahun + (9 bulan dalam perut :p ) my beloved prince son, Harith Yusuf.

Since his birthday falls on bulan puasa, so me & husband decided nk just do some simple celeration buka puasa dengan my mama & my MIL. Tok mama , tok & wan dia lah . Still on planning. hope jadilah malam nnt !

Meanwhile I search for some healthy cake yang beasas kan buah. yela. kalau beli kek yang ada cream bagai dia bukan boleh makan lagi. So this is …
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...